首页 > 社会 > 菲律宾华人论坛 - 「周报精品」高三英语上学期期末测试卷(附答案及详解)

菲律宾华人论坛 - 「周报精品」高三英语上学期期末测试卷(附答案及详解)

时间:2020-01-11 14:16:55

菲律宾华人论坛 - 「周报精品」高三英语上学期期末测试卷(附答案及详解)

菲律宾华人论坛,请点击右上角蓝色“+关注”,关注英语周报头条号,及时接收精彩内容。

最易念错的100个常用单词

掌握“美式发音”技巧,一个句子就go了!

1小时突破音标重难点

★☆☆☆☆very easy ★★☆☆☆easy ★★★☆☆normal

★★★★☆hard ★★★★★very hard

高三英语上学期期末测试卷

第一部分:听力(共两节,满分30分)

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

请听下面5段对话,选出最佳选项。

1. what did the man order?

a. coffee.

b. juice.

c. water.

2. how much does the man have to pay?

a. $144.

b. $162.

c. $180.

3. why did the woman run into the man?

a. she was running too fast.

b. she was looking at her phone.

c. she was holding too many papers.

4. what are the speakers mainly talking about?

a. places in the brochure.

b. hunting in alaska.

c. plans for vacation.

5. what are the speakers going to do today?

a. stay at home.

b. attend a book fair.

c. enjoy a concert show.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。

请听第6段材料,回答第6、7题。

6. what is the weather probably like today?

a. cold.

b. hot.

c. warm.

7. when will the groceries arrive?

a. this morning.

b. this evening.

c. tomorrow morning.

请听第7段材料,回答第8、9题。

8. what will the man do at noon?

a. take fiona to the pool.

b. call his grandparents.

c. meet a friend.

9. what time will the man probably get to the post office?

a. at 12:30 pm.

b. at 1:00 pm.

c. at 1:30 pm.

请听第8段材料,回答第10至12题。

10. when will the woman go to the house party?

a. on wednesday.

b. on saturday.

c. on sunday.

11. what present will the woman take to wendy?

a. a t-shirt.

b. a dress.

c. a dvd.

12. what's the most probable relationship between the speakers?

a. father and daughter.

b. brother and sister.

c. mother and son.

请听第9段材料,回答第13至16题。

13. where is the man going for his holiday?

a. to turkey.

b. to switzerland.

c. to iceland.

14. what activity does the man think is the best?

a. exploring parts of the forest.

b. going on night walks.

c. building bridges.

15. which sport can people do there?

a. climbing.

b. horse-riding.

c. cycling.

16. when will the man go on his holiday?

a. in june.

b. in july.

c. in august.

请听第10段材料,回答第17至20题。

17. what was louise's first job?

a. a bank clerk.

b. a travel agent.

c. a secretary.

18. what did louise do in the second year of her course?

a. she learnt how to make clothes.

b. she studied the history of fashion.

c. she worked in a larger clothes shop.

19. what kind of clothes does louise like to design?

a. casual clothes.

b. sports clothes.

c. children's wear.

20. what do most students from the four-year course do now?

a. they work for fashion shows.

b. they are designing clothes.

c. they work in advertising.

第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。

★★★☆☆

there is more than one side to every story. imagine that you could hear the voices of birmingham in may 1963. this is what they might have said.

lucille lyons

my heart is fluttering (怦怦跳) in my chest. all around me kids talk nervously. before we marched right into the area with the whites-only stores, i talked to one of my classmates.

"you skipping school today, too?" he asked.

i nodded yes.

we see firemen standing there with hoses (水管), aimed right at us. suddenly, water explodes from the nozzles (喷嘴). some kids fall down. the firemen turn up their hoses even higher. water beats my back and shoulders. i'll be hurt and in big trouble when i get home, but i know i'm doing the right thing.

johnny lee baker

there's a crowd gathering at the church. a lot of them are kids, but they still need to be kept under control. my job is to use whatever force to keep the peace.

the crowd is beginning to march, straight toward the white shopping area.

"stop!" i yell, "and no one will get hurt."

they don't stop. then i see commissioner connor signal to the firemen.

the firemen turn their hoses on the crowd and start to spray.

bill keys

i'm watching history being made. as i take pictures of the black children gathered for their march, i see firemen cross the street toward them. connor is there yelling commands. the firemen spray the kids with water. i can't believe my eyes, seeing such violence against children. i take a picture of them. this picture will make the world pay attention to what is happening here.

21. why did some students skip school?

a. to fight for freedom.

b. they were bored with studying.

c. to campaign against racial discrimination.

d. they were curious about what was happening in the street.

22. what were the firemen doing?

a. putting fires out.

b. saving some students in trouble.

c. teaching students how to react in an emergency.

d. controlling the march movement in birmingham.

23. what might johnny lee baker be?

a. a fireman.

b. a teacher.

c. a shopkeeper.

d. a policeman.

24. why did bill keys take the picture?

a. to keep it as a souvenir.

b. to put it into the newspaper.

c. to enter a photography contest.

d. to show it to commissioner connor.

★★★☆☆

from snapchatting to sending emails, it seems like we are always on our phones. and while your parents' or grandparents' generations may disapprove of your smartphone "addiction", there are some positive aspects of using the internet. one of them is online friendships. with the popularity of technology among teens, it's understandable that more and more often people are connecting online. it's easy to find girls (or guys) with similar interests as you. some people feel embarrassed to admit that they have very real online friendships. but it's not something to be ashamed of and a friendship should not be discounted because it was formed online.

when chatting face-to-face, you might be afraid of being judged by the other person. communicating online can sometimes help take away that fear. for people with anxiety or who are very shy, this provides a safe way for them to have open discussions with others. if they don't feel safe, or feel embarrassed, they can easily log off or block the person they were speaking with. another great thing about online friendships is that it connects us with people and cultures that we may not have otherwise come in contact (联系) with. you can be sitting on your computer chair in baltimore but the person you're speaking to could be in london. that is seriously cool when you stop and think about it!

however, that isn't to say there aren't dangers to online friendships. the fact is that there are bad people online just as there are in real life. you should never give out your full name or address to a person. and be aware — some people may come off as completely harmless, but if you have a strange feeling about them, trust your gut (感觉). most of all, do not meet someone from online alone. there are countless heartbreaking stories to be told of people who have done this, and ended up hurt or even worse.

25. what's the author's attitude toward online friendships?

a. ambiguous.

b. uninterested.

c. disapproving.

d. supportive.

26. what's the main idea of the second paragraph?

a. how to chat online safely.

b. the advantages of online friendships.

c. what to chat about with online friends.

d. the disadvantages of chatting face-to-face.

27. what is the author's purpose in writing the text?

a. to discuss the internet's influence on friendships.

b. to express his opinion on online friendships.

c. to show the necessity of online friendships.

d. to stress the importance of friendships.

★★★☆☆

on september 10, lincoln center hosted a unique class of star musicians: kids and teens. the young players are part of the world peace orchestra, or wpo. the group held its first music for peace concert in new york city, with 134 students from more than 60 countries taking part. musicians were selected from all over the world, including conflict areas.

oscar-winning actor kevin spacey introduced the orchestra and spoke about the concert's theme. "tonight we will see and hear evidence that while countries may go to war it is culture that unites us," spacey said.

the wpo is a nonprofit group which brings kids together using the common language of music. to be considered for the orchestra, students first had to be recommended by their teachers and then audition (面试) online for judges. once chosen, professional musicians and teachers then worked with the players to improve their skills.

some of the young musicians play classical instruments, such as violins. others play instruments unique to their home country. for example, arnold mugo, 16, from kenya, plays an instrument called the djembé. "i can't express how i felt when i learned i had been selected for the orchestra. i was rolling on the floor," mugo says. "it's a once-in-a-lifetime opportunity."

mugo says his favorite part of the wpo is making new friends from around the world. "i hope that i take part of their culture home with me so i understand them more," mugo says.

wpo spokesperson scott noppe-brandon says the goal is for students to use the lessons learned from the orchestra to encourage other young people. "regardless of what country you're from, regardless of your age, race, or background," he says, "music plays a role in all our lives."

28. why are these musicians special?

a. they are very young.

b. they are oscar-award winners.

c. they come from areas of conflict.

d. they will make a concert tour in the usa.

29. what should you do if you want to join the wpo?

① give a performance online.

② be good at a unique instrument.

③ submit a recommendation from your teacher.

④ learn from professional musicians and teachers.

⑤ have an experience of working with star players.

a. ①③

b. ②⑤

c. ①⑤

d. ③④

30. how did mugo feel when he was selected?

a. excited.

b. surprised.

c. confident.

d. puzzled.

31. what's the purpose of the wpo?

a. to pick out young talents.

b. to unite people together with music.

c. to inspire young kids to learn music.

d. to bring traditional folk music to audiences.

★★★★☆

a city in denmark is about to become the first in the world to provide most of its citizens with fresh water using only the energy created from household wastewater.

the marselisborg wastewater treatment plant in aarhus has undergone improvements that mean it can now generate more than 150 percent of the electricity needed to run the plant, which means the surplus can be used to pump drinking water around the city.

as well as regularly powering the entire water system of 200,000 people living in the inner city area, any unwanted electricity could be sold into the local grid (电网).

the plant generates energy from the biogas (生物气) it creates out of household wastewater. carbon is removed from the wastewater and pumped into digesters kept at 38°c filled with bacteria. these produce biogas — mostly methane — that is then burned to make heat and electricity.

upgrading the facilities in marselisborg required nearly €3 million, but aarhus water expects that to be recovered in just five years.

other cities in denmark, including copenhagen, have been trying to copy the example of aarhus.

when talking about copying denmark's experience, molly walton, energy analyst at international energy agency, says, scientists and engineers have a long way to go to improve energy efficiency, and it requires a big investment (投资) that could considerably increase the price of the water.

moreover, to work, the wastewater plant needs to be big enough to generate enough biogas, and even the wastewater has to be the right mix — if it's diluted (稀释) by much storm or groundwater it will be almost impossible to recover energy, walton says.

with rising global temperatures, more energy will be needed to provide fresh water from other sources such as seawater. the city's action may not solve the problems, but it is a big step in the right direction.

32. what does the underlined part "the surplus" refer to?

a. the electricity needed to run the plant.

b. the electricity that is more than needed.

c. the amount of electricity used by citizens.

d. the extra electricity used to treat wastewater.

33. how does the plant produce biogas?

a. it uses the reactions between carbon and bacteria.

b. it allows bacteria to produce biogas out of methane.

c. it uses electricity to remove biogas from wastewater.

d. it produces biogas by mixing wastewater with methane.

34. what does walton think of the plant's new technology?

a. it is difficult to apply in practice.

b. it achieves high energy efficiency.

c. it can make good use of storm water.

d. it lowers the costs of water treatment.

35. which can be the best title for the text?

a. why does the water service need more energy?

b. should cities copy the example of aarhus?

c. how aarhus turns wastewater into energy

b. how wastewater treatment plants work

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

cycling cuts cancer risk

in a recent study, scientists have found that cycling to work is one of the best activities to reduce the risk of getting cancer and heart disease. 36 !

the biggest study into the issue linked using two wheels with a halving of the risk of cancer and heart disease. the five-year study also showed walking had some benefits over sitting on public transport or taking the car.

37 . some forward-thinking authorities have built cycle paths and provided secure places to lock them up. some companies also provide facilities (设施) for their employees to get changed and cleaned up when they arrive at work. 38 — according to people surveyed in this study, regular cycling cut the risk of death from any cause by 41%, the incidence of cancer by 45% and heart disease by 46%.

for me, cycling to work is quicker and cheaper than using public transport and it's my only form of exercise. and while going to the gym to lose a few pounds takes effort and commitment, cycling has just become part of the work routine. 39 . anything that gets you a bit hot and out of breath can help make a difference.

but what exactly is it that makes cycling a much healthier option? the research found it wasn't the result of weight loss but it could be that cyclists are healthier.

40 , but it's thought that cycling is better than walking because the activity is longer and more intense (剧烈的). for me, it's the best and most enjoyable workout i can have. i don't need to wear skin-tight clothes, as long as i wear the most important accessory, a helmet.

a. it all makes good sense

b. well, good news for me then

c. of course, any exercise is good for you

d. taking regular exercise has proven to be good for our health

e. cycling to work is already popular in many cities across the world

f. this study shows the potential benefits of building activity into your everyday life

g. most of us know that the risk of getting ill is reduced when we look after ourselves

第三部分:语言知识运用(共两节,满分45分)

第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的a、b、c和d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

★★★☆☆

many little kids dream of changing the world, but how does someone so 41 make a difference to a place so big? this 5-year-old boy from the uk may have found a 42 .

toby little is reaching out to every country through letters. he's 43 to contact at least one person from each country — and get a 44 .

toby's mission (使命) began with a 45 assignment from school. his mother, sabine little, said:

he was asked to read a book called "a letter to new zealand," which 46 the journey a letter takes. 47 reading it, he asked, "mummy, can i write a letter to new zealand?" and while i was still trying to 48 how to answer that, he said, "can i write a letter to the 49 world?"

at first she thought his 50 for the project would 51 , but 239 letters later, toby is still going strong. 52 he's written to 187 countries and heard back from many of his contacts. but toby's project won't 53 there. the 5-year-old also wants to find a way to help the people he's 54 with.

"when we started writing letters, we 55 with easily accessible, first-world countries," his mother added. "suddenly, we got a(n) 56 for somalia. when we researched the country, toby was 57 and asked what he could do to help. together, we 58 a charity whose work was accessible to children."

toby chose shelterbox, a charity that provides for families and children who have 59 everything due to disasters. just today, toby met his 60 of raising $950. "i want the world to be a better place," toby said.

41. a. noisy b. small

c. lovely d. clever

42. a. way b. skill

c. friend d. partner

43. a. careful b. proud

c. satisfied d. determined

44. a. result b. story

c. permit d. response

45. a. reading b. writing

c. listening d. speaking

46. a. begins b. explains

c. describes d. completes

47. a. until b. after

c. before d. despite

48. a. show b. understand

c. figure out d. prepare for

49. a. free b. new

c. other d. whole

50. a. support b. concern

c. enthusiasm d. sympathy

51. a. fade b. spread

c. return d. develop

52. a. after all b. so far

c. however d. therefore

53. a. end b. pass

c. apply d. expand

54. a. played b. stayed

c. connected d. competed

55. a. worked b. negotiated

c. kicked off d. caught up

56. a. idea b. deal

c. question d. address

57. a. sad b. excited

c. happy d. scared

58. a. set up b. looked for

c. headed for d. dropped into

59. a. requested b. provided

c. recorded d. lost

60. a. standard b. goal

c. challenge d. match

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

we all admit that modern technology has taken over our lives, for good of course. however, i 61. ________ (see) something today that made me extremely sad.

on a train, a mother was focused on playing a game with her daughter 62. ________ (sit) beside her. the little girl, about five years old, kept talking to her mother — making 63. ________ (obvious) desperate attempts to get her mother's 64. ________ (attend). all the mother did was nod and subconsciously mumble (咕哝) the occasional "mm hm", with her eyes glued to the screen. i watched the girl make a final attempt to at least get her mom 65. ________ (look) at her, and then in vain she sighed and gave up, falling 66. ________ (silence).

i've seen so many 67. ________ (example) like this that i have come to look upon it as a very depressing and common sight. i am not a parent myself, but i know 68. ________ i observed wasn't right.

several years ago, parents complained how their children were so addicted 69. _______ their mobile equipment that they gave up talking with them. the tables are turned now. i’m uncertain whether to laugh 70. ________ to cry. but all i can do now is hope that the situation changes.

第四部分:写作(共两节,满分35分)

第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

my name is kylie and i came from new hampshire, that is known for its beautiful seasons and fun activities. in new hampshire, we have a specific weather in each season. from december through february, it is cold and snow. march, april, and may are spring when flowers are blooming (开花). june, july and august are summer but hot. september, october, and november are fall month, when colorful leaves fall the trees. kids can play any sports, among which, soccer, basketball, baseball, swimming and running is very popular. welcome to your hometown and you’ll have a greater time!

第二节:书面表达(满分25分)

假定你是李华,你校为弘扬传统民族文化,上周举办了汉字听写大赛(chinese character dictation competition)。请给你的美国笔友马丁写一封英语电子邮件介绍这次活动。内容包括:

1. 时间和地点;

2. 比赛过程;

3. 你的体会。

注意:1. 词数100左右(开头和结尾已给出,但不计入总词数);2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

dear martin,

how are you getting along these days?

yours,

li hua

高三英语上学期期末综合能力评估试题(二)

听力材料及参考答案

听力材料

(text 1)

m: oh, i think you've made a mistake. what i ordered is a cup of coffee, not juice.

w: sorry, sir. just a moment and i'll get you the right drink. here's a glass of water for you while you wait.

(text 2)

m: this pair of watches is beautiful. i think i'd like to buy them. would it be possible to get a 10% discount?

w: well, the individual price for the man's watch is $100, and $80 for the woman's watch, but i guess a 10% discount would be ok.

(text 3)

w: oh, how clumsy of me! i do apologize, sir. i wasn't looking where i was going. here, let me help you pick those papers up.

m: that's the least you can do. why don't you kids put your phones away for one second of the day, huh?

(text 4)

w: honey, come and look! these places in the brochure are awesome! which place shall we go for this vacation?

m: oh, sorry. i've promised mark that i am going hunting with him in alaska.

w: john, you can't be serious!

(text 5)

w: hi, louis.

m: hi, joan. what shall we do today?

w: i don't feel like going out. the weather is so wet.

m: well, i'd planned to go to a concert show or a book fair, but i would love to just be with you.

(text 6)

m: oh, look. there is almost no food in the fridge. should we go to the grocery store and buy a few things?

w: i don't want to go out on such a day. i'm afraid i'll get bad sunburn.

m: so what will you do? we need to eat, don't we?

w: don't worry. i bought some groceries online this morning, and they'll be here tomorrow morning. we can eat out tonight.

(text 7)

w: chris, remember at 11:00 this morning, you have to call your grandparents.

m: yes, mom.

w: at 12, can you do something for me? can you take fiona to the pool in my car? she's meeting a friend there.

m: ok. i wanted to watch some tv, but it can wait.

w: can you get some stamps too? the post office closes at 1:00, but you'll be there at 12:30 if you go straight from the pool.

m: ok.

(text 8)

m: what are you doing?

w: i'm writing an e-mail to wendy. she's moved to a new house in milton street.

m: oh, aren't her family living in brook road now?

w: no. they moved on wednesday. they're having a house party on saturday evening. can i go?

m: you've got football practice on sunday. what time does the party start?

w: six o' clock, but i don't want to be early. i'll go at half past six. i promise i'll be home before eleven.

m: ok. are you going to wear those jeans?

w: they're a bit dirty ... and i guess i do always wear a t-shirt ... i'll put on my blue dress for a change.

m: are you getting a present for wendy?

w: i want to buy her a dvd, but it costs 15 pounds. i've used up the pocket money you gave me yesterday. could you give me some for the dvd?

m: ok. here you are.

w: thanks.

(text 9)

w: are you going on a camping holiday in turkey again this summer, danny?

m: no, patricia. i planned to go to switzerland, but the tickets have been sold out. i'm going to iceland this time.

w: wow! can i go?

m: of course.

w: where do you stay?

m: we camp in the middle of a wood, near the water there. it's a small lake. you can swim in it.

w: great! what else?

m: i think my favorite thing will be the walks in the dark ... you build things too, like bridges. we visit different parts of the forest to draw trees, but that doesn’t sound so exciting.

w: hmm. i'd quite like to do that. will you go horse-riding?

m: no, there aren't any horses, but there are mountain bikes you can use.

w: what about climbing?

m: no, no climbing ... but i'm sure the other activities will be lots of fun. so do you think you can come too?

w: when are you going? in july or august?

m: i'm staying with my grandparents then so i'm going in june.

w: oh. maybe i'll ask my dad tonight.

m: great!

(text 10)

good evening, everyone. my name is louise bright. i've worked as a sportswear designer for a big store for four years now, but i haven't always worked in fashion. when i left school, i worked as a secretary for a couple of years, and then became a bank clerk before getting a job in a travel agency. but i always dreamt about working in fashion.

so, when i was 25, i went to college and did a four-year course there. you don't learn how to actually make clothes until the second year — the first year is spent looking back at the fashions of the past. in the third year, you work in a big store, looking at clothes made by all the famous fashion names.

i enjoyed the last year of the course most, because each student designs seven sets of clothes for the final fashion show. some designed casual clothes; some liked children's wear. the things i designed were all sports clothes.

i was lucky to get work as a fashion designer as soon as i'd finished college. a few students from my course were offered work by really famous fashion designers, but i was offered work by the store i'd worked for as a student. in fact, most of the other students on my course aren't designing at all — they're working in advertising. i really love my work.

参考答案

1-5 abbca 6-10 bcaab 11-15 cacbc

16-20 acabc 21-25 cddbd 26-30 bbaaa

31-35 bbaac 36-40 beafc 41-45 badda

46-50 cbcdc 51-55 abacc 56-60 dabdb

61. saw 62. sitting 63. obviously

64. attention 65. to look 66. silent

67. examples 68. what 69. to

70. or

短文改错:

71. ... i came from ... came → come

72. ... that is known ... that → which

73. ... have a specific ... 去掉a

74. ... cold and snow. snow → snowy

75. ... summer but hot. but → and

76. ... are fall month ... month → months

77. ... fall the trees. the前加off / from

78. ... is very popular. is → are

79. ... to your hometown ... your → my

80. ... a greater time! greater → great

one possible version:

dear martin,

how are you getting along these days? i'm writing to tell you about the chinese character dictation competition held last thursday in my school.

about 60 competitors were chosen to compete in the final, including me. we were asked to write down some chinese characters according to the meanings. those who made the fewest mistakes were winners. luckily i got first prize.

i think the activity is a good way to bring out the charm of traditional chinese culture. not only did we get to know more about chinese characters, but more and more students have fallen in love with them.

could you please share something interesting with me? looking forward to your reply.

yours,

li hua

部分解析

阅读理解:

a篇(历史)

本文是记叙文。文章从三个人的视角出发,讲述了1963年5月发生在伯明翰的黑人游行示威活动。

21. c。推理判断题。结合lucille lyons讲述中的we marched right into the area with the whites-only stores和johnny lee baker讲述中的the crowd is beginning to march, straight toward the white shopping area可以推知,lucille和其他一些学生逃课是为了参加反对种族歧视的游行示威活动。

22. d。推理判断题。根据lucille lyons讲述中的firemen standing there ... water explodes from the nozzles. some kids fall down,johnny lee baker讲述中的commissioner connor signal to the firemen. the firemen turn their hoses on the crowd and start to spray,以及bill keys讲述中的the firemen spray the kids with water可以推知,消防员在用水攻击游行的人群。

23. d。推理判断题。根据johnny lee baker讲述中的my job is to use whatever force to keep the peace和“stop!” i yell, “and no one will get hurt.” 可以推知,johnny是一名警察。

24. b。推理判断题。根据bill keys讲述中的i take a picture of them. this picture will make the world pay attention to what is happening here可以推知,bill打算把这张照片登报,让全世界的人们都来关注伯明翰正在发生的事情。

b篇(人际关系)

本文是议论文。作者就青少年是否应该在网上交友提出了自己的看法。

25. d。推理判断题。根据第一段中的it’s not something to be ashamed of and a friendship should not be discounted because it was formed online可以推知,作者支持青少年在网上交友。

26. b。段落大意题。第二段主要介绍了网上交友的两点好处:provides a safe way for them to have open discussions with others和it connects us with people and cultures that we may not have otherwise come in contact with。

27. b。写作目的题。本文作者就青少年是否应该在网上交友提出了自己的看法,并给出了建议,故正确答案选b。

c篇(艺术)

本文是记叙文。来自世界各地的小音乐家们用交响乐呼唤世界和平。

28. a。细节理解题。根据第一段中的a unique class of star musicians: kids and teens可知,这些音乐家的特殊之处在于他们的年龄都很小。

29. a。细节理解题。根据第三段中的to be considered for the orchestra, students first had to be recommended by their teachers and then audition online可知,如果想加入乐团,首先要由自己的老师推荐,然后在网上参加面试。

30. a。推理判断题。根据第四段中的“i can’t express how i felt when i learned i had been selected for the orchestra. i was rolling on the floor,” mugo says. “it’s a once-in-a-lifetime opportunity.”可以推知,当得知自己被乐团录取时,mugo非常兴奋。

31. b。推理判断题。结合第二段中音乐会的主题it is culture that unites us,第五段中mugo所说的take part of their culture home with me so i understand them more,以及最后一段中乐团发言人所说的use the lessons learned from the orchestra to encourage other young people可以推知,交响乐团的目的是用音乐把全世界的人们团结起来,维护世界和平。

d篇(热点话题)

本文是说明文。丹麦奥胡斯市的一家污水处理厂成功地把污水变成了能源。

32. b。篇章结构题。根据第二、三段内容可以推知,除了运转污水处理厂需要的电量,还有多余的电(the surplus)可以用来供给城内的居民,甚至不需要的电还可以卖给当地电网。

33. a。细节理解题。根据第四段中的carbon is removed from the wastewater and pumped into digesters kept at 38°c filled with bacteria. these produce biogas可知,该厂从污水中提取出碳,然后让碳和细菌发生反应,产生生物气。

34. a。推理判断题。根据第七段中的have a long way to go和requires a big investment,第八段中的plant needs to be big enough和wastewater has to be the right mix可以推知,walton认为该厂的新技术实施起来有难度。

35. c。标题归纳题。通读全文可知,本文报道了丹麦奥胡斯市利用废水发电的新技术,故用c项作标题能准确概括文章大意。

七选五:

话题:健康

本文是说明文。一项新的研究发现,骑自行车可以降低人们患癌症的风险。

36. b。根据本空前面的scientists have found that cycling to work is one of the best activities to reduce the risk of getting cancer and heart disease可知,b项“这对于我来说是一个好消息”符合语境。

37. e。根据本空后面一些政府和公司所采取的措施可知,“骑自行车上班在世界上许多城市都很流行”。

38. a。结合本空前面的措施和后面的regular cycling cut the risk of death from any cause by 41%, the incidence of cancer by 45% and heart disease by 46%可知,“这些措施都是明智的”。

39. f。根据本空前面的cycling has just become part of the work routine可以锁定f项中的building activity into your everyday life,代入后,“这项研究表明了把运动渗透到日常生活中的潜在意义”符合语境。

40. c。根据本空后面的but可知前后两个分句之间是转折关系,故c项符合语境。“当然,任何运动对你都是有益的,但是骑车比步行更好”。

完形填空:

话题:个人情况

本文是记叙文。五岁的小男孩toby有个大大的梦想,他要给世界上的每个国家都寄一封信,学着去感受世界,让世界变得更美好。

41. b。本空前的someone指代上文中的little kids,故选small。someone so small与a place so big形成对比。

42. a。根据上文中的how does ... 可知,五岁的小男孩可能找到了一个能影响世界的“方式(way)”。

43. d。44. d。根据下文中的he’s written to 187 countries and heard back from many of his contacts可知,toby“决定(determined)”给每个国家的至少一个人写一封信,并收到对方的“答复(response)”。

45. a。根据下文中的he was asked to read a book called “a letter to new zealand,”可知,学校老师布置了“阅读(reading)”作业。

46. c。根据上文中的a book called “a letter to new zealand,”可知,这本书“描述(describes)”了一封信的旅行。

47. b。读完那本书“之后(after)”,toby向妈妈提出了问题。

48. c。孩子提出问题后,妈妈努力“想(figure out)”如何回答。

49. d。根据上文中的toby little is reaching out to every country through letters可知,toby想给“全(whole)”世界都写封信。

50. c。51. a。根据下文中的239 letters later, toby is still going strong可知,妈妈起初认为toby的“热情(enthusiasm)”会逐渐“消退(fade)”。

52. b。根据上文中的contact at least one person from each country可知,“目前为止(so far)”,toby已经给187个国家写了信并收到很多回信。

53. a。根据下文中的the 5-year-old also wants to find a way to help the people可知,toby的计划并不“止于(end)”写信。

54. c。根据上文中出现的write a letter和contacts可知,toby想帮助那些他曾“联系过(connected)”的人。

55. c。根据上文中的when we started writing letters可知,我们从给第一世界国家的信“开始(kicked off)”写起。

56. d。写信需要有地址,此处指我们得到了索马里的一个“地址(address)”。

57. a。根据下文中的asked what he could do to help和toby chose shelterbox, a charity可知,toby了解了索马里的情况后感到很“遗憾(sad)”。

58. b。根据下文中的toby chose shelterbox, a charity可知,toby和妈妈“寻找(looked for)”可以提供帮助的慈善机构。

59. d。根据下文中的due to disasters可知,这些家庭和孩子们因为灾难“失去了(lost)”一切。

60. b。根据下文中的raising $950可知,就在今天,toby达到了他筹集950美元的“目标(goal)”。

语法填空:

61. saw。考查一般过去时。由today及语境可知see所表示的动作发生在过去,故填saw。

62. sitting。考查动词-ing形式作补语的用法。此处是with的独立结构作状语,daughter与sit之间是逻辑上的主谓关系,且sit所表示的动作与谓语动作同时发生,故填sitting。

63. obviously。考查副词。设空处修饰形容词desperate,故填副词obviously。

64. attention。考查名词。设空处前有名词所有格,且意为“注意”,故填attention。

65. to look。考查不定式作补语的用法。get sb. to do sth.意为“使某人做某事”。

66. silent。考查形容词作表语的用法。fall在此意为“变得”,其后需跟形容词,故填silent。

67. examples。考查名词复数。由so many可知设空处应填名词的复数形式,故填examples。

68. what。考查连接词。know的宾语是一个主从复合句,设空处引导主语从句且在从句中作宾语,故填what。

69. to。考查介词。be addicted to意为“沉溺于”。

70. or。考查连词。whether ... or ... 意为“是……还是……”。

本文版权属于英语周报,未经许可转载,将追究法律责任!

本平台投稿及合作邮箱:yangning_123@126.com

后语:坚持是一种信仰,专注是一种态度!每一次您的转发,就是对我们的认同和鼓励!亲们,喜欢就积极转发吧,您的每一次转发,都是我们持续的原创动力。原创的路上感恩有您一路同行!!!

关注“英语周报”头条号,最原创、最海量、最有价值、最有内容、最有情怀的深度阅读平台。





上一篇:人民日报评外卖骑手撞倒医学专家事件:外卖应求安全
下一篇:环赛里木湖自行车赛领骑黄衫易主